Fotoshoot met Holi kleurenpoeder

Ik had het kleurenpoeder al langer in mijn vizier, maar toch heb ik er tot nu toe nog nooit iets mee gedaan behalve leuke plaatjes verzamelen op mijn Pinterest bord. Gelukkig wilde Marjolein samen met haar trekpaard Astor graag samen met mij iets nieuws proberen. Dus het idee voor een holi fotoshoot kwam gelijk naar boven ploppen.

PHOTO 2020 05 29 13 29 42

Vooronderzoek

Na eerst even wat speurwerk op internet te hebben verricht kwam ik erachter dat je het poeder op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo kan je gebruik maken van losse zakjes met poeder of een shooter waarmee je het poeder als het ware kan afschieten. Ik wilde ze allebei wel graag uitproberen en natuurlijk ook meerdere kleurtjes. Ik werd helemaal enthousiast van alle kleuren uit het assortiment, maar besloot om te kiezen voor de basis kleuren blauw, rood en geel. Daarbij hield ik een beetje rekening met de kleur van het paard en dat de tinten uit zijn vacht niet daarin terugkomen, waardoor het poeder wegvalt. Ook wilde ik een natuurlijke achtergrond gebruiken, waardoor bijvoorbeeld groen geen handige kleur zou zijn.

Kleurenkanon

Best een beetje spannend was het wel, maar gelukkig stond er bijna geen wind en hadden we genoeg ruimte om ongestoord te gaan uitproberen. Als eerste hebben we de blauwe shooter gebruikt. Die was best wel een beetje heftig en voor ons idee ging er een heel blauw kanon af. Zelfs Astor die normaal niet zo snel onder de indruk is vond dit toch wel een beetje spannend en hoewel het effect heel mooi was, besloten we om de shooters niet nog een keertje te proberen.

PHOTO 2020 05 29 13 29 42

Verschillende kleuren

Het losse poeder werkte gelukkig wel heel handig en was goed te doseren. Wanneer er geen wind staat is het makkelijk om dit gericht ergens heen te gooien, maar bij het kleinste vlaagje wind word je koers wel gelijk door de war gegooid. Met het blauwe poeder kregen we gelijk een gaaf effect en dus wilden we graag met meerdere kleuren tegelijk gaan gooien. We kwamen er snel achter dat je de kleuren niet in een hand moet gooien, want dit leverde een grijze kleur op door het mengen. Elke kleur in een andere hand leverde echter wel gelijk hele mooie resultaten op.

1V6A4147

Photoshop creatie

Wel kwam ik er al vrij snel achter dat het (bijna) onmogelijk was om het perfecte shot te krijgen, dus besloot ik wel al vrij snel dat ik de uiteindelijke foto in Adobe Photoshop wilde samenstellen. Het was voor mij tijdens de fotoshoot dus belangrijk dat ik verschillende kleurenwolkjes had die ik kon gaan knippen en plakken. In een van mijn volgende blogs zal ik jullie meer uitleggen over hoe ik dit in Photoshop heb gedaan.

1V6A4204

Natuurlijke basis

Ik was een beetje bang dat het poeder overal aan zou vastkleven, maar dat was helemaal niet het geval. Ze gaven ook aan dat we rekening moesten houden dat het niet uit onze kleren zou gaan, maar na een paar keer uitkloppen was het er eigenlijk al af. En ook de handen waren na een keer afspoelen met water al schoon. Het poeder is op natuurlijke basis dus kan in principe geen kwaad. Ook het poeder dat we tegen Astor zelf aan hadden gegooid konden we er zo afborstelen. Het was dus zeker een geslaagd experiment en voor herhaling vatbaar, al denk ik wel dat het ook gaaf is om het tegen een zwarte achtergrond te proberen

Wil jij ook een Holi kleurenpoeder fotoshoot? Dat kan!

Kijk hier voor meer informatie hierover of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.